неделя, 23 юли 2017 г.

Slavia získala Frydrych, do Ostravy pošle dvoch hráčov na hosťovanie

dvadsaťpäťročného obranca chceli Sparta alebo Jablonec, ale Frydrych nakoniec po dlhých rokovaniach prestúpil do Slavie. Teda tam, kde bude mať vzhľadom ku konkurencii najväčšiu šancu nastupovať.

"Som veľmi rád, že to dopadlo a môžem spoznávať nových ľudí a spoluhráčov. Teším sa na nové výzvy, "citoval Frydrych oficiálny slávistický web.

A nový slávistický obranca, ktorý bude nastupovať s číslom dvadsať päť, pokračoval:" Pre Slaviu rozhodlo aj to, že bola tým prvým klubom, ktorý ma chcel. To ma veľmi tešilo, prakticky celé leto sme boli v kontakte, pretože prvý náznak prebehol už na začiatku letnej prípravy. Som veľmi rád, že to dopadlo a môžem tu byť. "

Frydrych bol po odchode mnohých opôr ostravským kapitánom.V prvoligovo m kádri pôsobil od roku 2010 a od tej doby odohral 117 zápasov, v ktorých strelil osem gólov.

Nastúpiť môže ako stredná obranca, prípadne aj na pravom kraji defenzívnej radu. V roku 2012 bol členom reprezentácie do dvadsaťjeden rokov.

"Michala sme mali vytypovaného dlho. Sľubujeme si od neho posilnenie zadných radov. Je to hráč strednej vekovej generácie, ktorá nám v kádri schádza a potrebujeme ju doplniť. Veríme, že bude veľkou posilou pre defenzívu, "uviedol slávistický tréner Dušan Uhrin.

prestupovej čiastku kluby nezverejnili, ale podľa informácií iDNES.cz by Slavia za Frydrych mala zaplatiť zhruba päť miliónov korún.Čo pre Ostravu znamená významný finančný prínos, pretože až do včera mala kvôli dlhom administratívno zablokované príchody hráčov.

"Finálny dohoda bola uzatvorená už po vstupe nových akcionárov Slavie a je o poznanie lukratívnejšie ako ponuky z ostatných kl ubov," oznámil Baník Ostrava na svojom webe.

Ostrava navyše získa na polročné hosťovanie hneď dvoch hráčov - obranca Dostála a útočníka Červenku. Obaja odohrali v tomto ročníku za Slaviu len pár minút, a tak bude ich väčšia herná vyťaženosť výhodná aj pre pražský klub.

"Potrebujeme, aby oba hrali. Marek Červenka je mladý hráč, ktorý podľa mňa potrebuje pravidelne hrať.Martin Dostál nedostával toľko príležitostí, takže je to pre oboch veľká šanca, aby ukázali, že som urobil chybu, "vysvetlil tréner Uhrin.


Няма коментари:

Публикуване на коментар